SAMARBETE FRÅN DAG 1

Möt våra svenska äggproducenter

Möt några av våra 25-talet svenska ägare som med sitt kunnande och engagemang driver Skandinaviens största "äggkoncern", via en ekonomisk förening tillsammans med sina danska kollegor. Kronägg AB är en av de viktiga delarna i DANÆG koncernen. När du lägger svenska ägg i varukorgen stöder du våra bönder.

MUSTERYD

Gården Musteryd ligger i de trolska, småländska skogarna utanför Moheda. Det vackra landskapet kantas av blänkande sjöar och här trängs traditionellt hantverk med nyskapande konst. Kulturen är naturnära och smålänningen sägs vara av ett arbetssamt släkte vilket bekräftas av far och son Lindberg, Mikael och Marcus, som driver gården.

STOMGÅRDENS ÄGG

Det första man ser när man kommer till Stomgården är hönorna som strövar fritt på stora marker utanför gården. Här driver tredje generationen Bengtsson, Mattias och hans fru Kristina, ekologisk äggproduktion och spannmålsodling. På gården bor även deras barn, Frida och Gustav samt den sällskapliga katten Charlie.

SÄRESTADS KULEGÅRD

Det har funnits hönor på Särested Kulegård sedan mitten av 50-talet när Thomas föräldrar började med äggproduktion. 1982 tog Thomas över gården, idag driver familjen tillsammans ett modernt lantbruk med både frigående inomhus och ekologiska hönor i stallängorna.

ELINSRO

Per-Fredrik och Lena Svenssons gård ligger strax utanför Tomelilla, i hjärtat av vackra Österlen. Trakten är bland annat känd för sin vackra natur, närheten, småskaligheten och alla trevliga gårdsbutiker. Äggproduktionen sköter Per-Fredrik tillsammans med en deltidsanställd medan han sköter växtodlingen på egen hand.

SEGERHULTS GÅRD & SÅG AB
SEGERHULTS GÅRD & SÅG ABFLATTINGE LANTBRUK
FLATTINGE LANTBRUK
SVÄNGSTA HÖNSGÅRD
SVÄNGSTA HÖNSGÅRD
BJÖRKHAGA HÖNSFARM
BJÖRKHAGA HÖNSFARMSTJERNSUNDS GÅRD
STJERNSUNDS GÅRD
ODERJUNGA LANTBRUK AB
ODERJUNGA LANTBRUK AB
RUNNESTAD LANTBRUKS AB
RUNNESTAD LANTBRUKS AB
SKÅBACKA LANTBRUKS AB
SKÅBACKA LANTBRUKS ABMATTIAS BENGTSSON
MATTIAS BENGTSSONNEDERLÖSA LANTBRUK AB
NEDERLÖSA LANTBRUK AB
LÖÖFS LANTBRUK
LÖÖFS LANTBRUK
LANDAX AB
LANDAX AB
ANDERS CARLSSON
ANDERS CARLSSON
ROLF GARDELL
ROLF GARDELL
URBAN LARSSON
URBAN LARSSON
YSNAMÅLA
YSNAMÅLA
JENS PÅLSSON
JENS PÅLSSON
HENRIK AHLSTEN
HENRIK AHLSTEN
MATS JÖNSSON
MATS JÖNSSON
TÅKERGRÖNT AB
TÅKERGRÖNT AB
BLAHOLMA EKO ÄGG
BLAHOLMA EKO ÄGG