INSPIRERANDE ENKELT

Berika maten på ett naturligt sätt

Hur kan man på ett enkelt sätt protein- och näringsberika maten?

Här delar vi med oss av information, presentaioner, recept och inspiration om hur du berikar med ÄGG!

OMVANDLINGSTABELLER OCH NÄRINGSDATA
OMVANDLINGSTABELLER OCH NÄRINGSDATA
Presentation

Klimatsmart äggbaserad nutritionsmat

En välsmakande måltid kan vara dagens höjdpunkt för alla. Men maten blir än viktigare när vi är äldre eller blir sjuka. Vi behöver energi, protein och näringsämnen för att bibehålla eller förbättra våra förmågor. Vi på Kronägg har förmånen att arbeta med en av naturen optimerad råvara; ägget, som passar perfekt för att uppnå detta. Lär dig mer om hur du kan använda Kronäggs äggbaserade produkter för att göra en god, kostnadseffektiv och energi- och proteinrik kost.

Recept och inspiration

Mellanmål och efterrätter

När aptiten och kanske även motivationen att äta inte är på topp kan goda aptitretande mellanmål och efterrätter bidra till att vi får i oss det vi behöver av energi och protein. 
För personer med bristande aptit rekommenderas små men energi- och proteinrika måltider.
Kronäggs Helt Ärligt – Äggpulver har ett koncentrerat innehåll av protein och energi. Genom att använda Helt Ärligt – Äggpulver kan du enkelt laga till eller berika mellanmål och efterrätter.

Recept och inspiration

Timbaler, grov paté och flytkost

Problem att svälja drabbar en stor del av befolkningen någon gång underlivet. Personer med uttalade svårigheter har behov av mat med anpassad konsistens.
I foldern ges exempel på hur Helt Ärligt – Äggpulver och Äggvitepulver kan användas för att tillaga maträtter med anpassad konsistens.

Recept och inspiration

Protein- och energirika drycker

Kronäggs Helt Ärligt – Äggpulver har ett koncentrerat innehåll av protein och energi. Genom att använda Helt Ärligt – Äggpulver kan du snabbt, enkelt och kostnadseffektivt göra dina egna protein- och energidrycker som väl matchar färdiga enterala nutritionsdrycker vad gäller innehåll av protein och energi.

Recept och inspiration

Receptfilmer

Här kan du ta del av korta steg-för-steg filmer om hur man enkelt protein- och energiberikar maten.

Chokladkräm Vaniljsås Chokladdryck Frukt- och bärsmoothie
Chokladmjölk Fruktyoghurt Kesoplättar