ÄGG I PULVERFORM

Vi stod inför ett problem

Ätsvårigheter och undernäring är en av de största utmaningarna inom äldreomsorgen. Många äldre får i sig för lite energi och protein, oftast på grund av minskad aptit. Genom att använda torkat äggpulver koncentrerar vi äggets höga näringsinnehåll när vattnet torkas bort. Kvar finns ett pulver som kan användas för att förstärka och tillaga smoothies och äggdrycker, mellanmål etc. Pulvret har en naturligt lång hållbarhet och innehållsförteckningen blir både kort och ärlig.

ÄGGPULVER NATURELL 750G
ÄGGPULVER NATURELL 750G
ÄGGPULVER VANILJ 750G
ÄGGPULVER VANILJ 750G
ÄGGPULVER CHOKLAD 750G
ÄGGPULVER CHOKLAD 750G

Hur mycket protein behöver man totalt per dag?

Det finns en stor variation beroende på om man är man eller kvinna, är stor eller liten, har mycket eller lite muskler, om man är en aktiv person som tränar hårt eller har ett fysiskt krävande arbete, etc.

Om man är man och tränar eller arbetar hårt, kan man ha ett behov av 150 gram per dag. En inaktiv äldre kvinna behöver endast ca 60 gram per dag.

Är Helt Ärligt Äggpulver ett rent äggvitepulver?

Nej. Helt Ärligt Äggpulver är äggvita som förstärkts med äggula. Vi har velat ha i mer energi i produkten.

Helt Ärligt Äggpulver innehåller cirka 25% mer energi än ett traditionellt proteinpulver. 

Varför innehåller Helt Ärligt även fett?

Vi har velat göra ett proteinpulver som innehåller mer energi. Protein är viktigt i samband med träning, men allra viktigast är att få i sig tillräckligt med energi, alltså kalorier.

Ett otillräckligt energiintag medför en rad negativa effekter bland annat att muskelmassa bryts ned. Fett innehåller mer än dubbelt så mycket energi som protein eller kolhydrater.

Varför har vi socker och glukossirap i produkten?

Vi har dels dessa kolhydrater i produkten av tekniska skäl, vi vill ha ett mer lättlösligt och fririnnande pulver.

Men vi har även dessa lättupptagna kolhydrater i Helt Ärligt Äggpulver eftersom man behöver dem efter ett hårt träningspass. Lättupptagna kolhydrater gör att inlagringen av muskelglykogen påskyndas. Kroppen laddas med energi inför nästa träning!

Du kan även påskynda din återhämtning om du kombinerar Helt Ärligt Äggpulver med extra kolhydrater från exempelvis juice eller banan.

1.3-1.4 gram sockerarter

Hur mycket socker och glukossirap innehåller äggpulveret?

Vid upplösning i vatten rekommenderar vi 1,5 skopa Helt Ärligt Äggpulver per 2 dl. Det innebär att varje deciliter färdig dryck kommer att innehålla ca 1,3-1,4 gram sockerarter. Som en jämförelse innehåller en typisk apelsinjuice knappt 9 gram sockerarter per dl.

Varför har ni sukralos och acesulfam K i produkten?

Vi vill ha mycket protein i produkten samtidigt som vi vill ha en god smak av choklad och vanilj.

För att uppnå detta krävs sötma som framhäver smakämnena och då har vi valt att använda sukralos och acesulfam K som båda har en mycket hög sötma.

Hur är proteininnehållet jämfört med vasslepulver (WPC80)?

Helt Ärligt Äggpulver innehåller mindre protein, ca 55%, men innehåller å andra sidan 25% mer energi som är det absolut viktigaste att man får i sig tillräckligt av om man tränar hårt.

Den vanligaste råvaran för proteinpulver inom sportsnutrition är WPC80 (vasslepulver) som innehåller ca 80% protein, precis som äggvitepulver.

Innehåller Helt Ärligt Äggpulver laktos?

Helt Ärligt Äggpulver innehåller inte laktos. Laktos kan vara ett problem för många att bryta ned, de är laktosintoleranta. Ca 4-10% av den svenska befolkningen lider av laktosintolerans.

Vi har fått in berättelser från ett antal användare för vilka Helt Ärligt Äggpulver fungerar bättre för magen.

Räcker det inte med vanlig mat?

Jo det gör det, även om man tränar riktigt hårt, dock förutsatt att man sköter sin kost minutiöst. De flesta har dock inte möjlighet att göra detta, exempelvis få i sig ett mål mat med en hög andel protein inom en halvtimme efter träning.

Helt Ärligt Äggpulver är ett praktiskt komplement till vanlig mat.

Hur kan man på ett enkelt sätt närings- och proteinberika maten?

Här finns recept och inspiration om hur du på ett enkelt sätt kan berika maten på ett naturligt sätt - med ÄGG!

Bläddra i våra inspirationsfolders genom att trycka på respektive titel nedan:

Protein- och energirika drycker, Mellanmål och efterrätter samt Grovpaté, timbaler och flytkost

Klicka nedan för att komma vidare till våra steg-för-steg filmer:

Vaniljsås, pannkakor, kesoplättar, kaffeshot, havredryck, hallonfluff, fruktyoghurt, chokladkräm, bananäggpannkaka, hallonmjölk, frukt- och bärsmoothie, chokladmjölk, chokladdryck.

Presentation från Kronäggs webinar hitar du här!