Äggvita i pulverform

Upp till 80% protein

Helt Ärligt – äggvitepulver hjälper dig att bygga upp dina muskler och påskynda återhämtningen. Den består av upp till 80% svenskt protein från äggvita. Helt Ärligt Äggvitepulver finns i 4 olika smaker; naturell, päron, choklad och hallon. 400 gram Helt Ärligt äggvitepulver motsvarar ca 100 äggvitor.

ÄGGVITEPULVER NATURELL 400G
ÄGGVITEPULVER NATURELL 400G
ÄGGVITEPULVER CHOKLAD 400G
ÄGGVITEPULVER CHOKLAD 400G
ÄGGVITEPULVER PÄRON 400G
ÄGGVITEPULVER PÄRON 400G
ÄGGVITEPULVER HALLON 400G
ÄGGVITEPULVER HALLON 400G

Varför skall jag välja ägg som källa till proteintillskott?

Ägg är naturligt rika på protein. Proteinet i ägget, både från vitan och gulan, håller dessutom en hög kvalitet. Den höga kvalitén innebär att ägget även innehåller rikligt med naturligt BCAA och andra essentiella aminosyror.

BCAA går, till skillnad från övriga aminosyror, rakt in i blodomloppet. BCAA behöver inte brytas ner först vilket gör att upptaget blir väldigt snabbt, bara på några minuter blir det tillgängligt för musklerna. Tar du BCAA i samband med träning kan muskelåterhämtningen och tillväxt förbättras.

Hur mycket protein behöver man totalt per dag?

Protein är kroppens byggstenar, utan protein kan kroppen inte bygga upp eller reparera något. Det finns en stor variation beroende på om man är man eller kvinna, är stor eller liten, har mycket muskler eller inte, om man är en aktiv person som tränare hårt eller har ett fysiskt krävande arbete, etc.

Om man är man och tränar eller arbetar hårt, kan man ha ett behov av 150 gram per dag. En inaktiv äldre kvinna behöver endast ca 60 gram per dag. För att stimulera muskel-tillväxten efter hård träning rekommenderas ett intag 0.25-0.3 gram protein per kg kroppsvikt.

Hur är proteininnehållet jämfört med vasslepulver (WPC80)?

Helt Ärligt Äggvitepulver innehåller i stort sett lika mycket protein, ca 74-79% beroende på smakprofil. Det lägre värdet är för Helt Ärligt äggvitepulver Choklad och den lägre halten beror på att vi valt att använda riktigt kakaopulver (8.8%) i produkten vilket gör att den totala proteinhalten sjunker.

Den vanligaste råvaran för proteinpulver inom sportsnutrition är WPC80 (vasslepulver) som innehåller ca 80% protein i ren form utan andra ingredienser inblandade.

Varför har vi socker och glukossirap i produkten?

Vi har dels dessa kolhydrater i produkten av tekniska skäl, vi vill ha ett mer lättlösligt och fririnnande pulver. Men vi har även dessa lättupptagna kolhydrater i Helt Ärligt Äggpulver eftersom man behöver dem efter ett hårt träningspass. Lättupptagna kolhydrater gör att inlagringen av muskelglykogen påskyndas. Kroppen laddas med energi inför nästa träning!

Du kan även påskynda din återhämtning om du kombinerar Helt Ärligt Äggpulver med extra kolhydrater från exempelvis juice eller banan.

Innehåller Helt Ärligt Äggvitepulver laktos?

Helt Ärligt Äggvitepulver innehåller inte laktos som WPC80. Laktos kan vara ett problem för många att bryta ned, de är laktosintoleranta. Ca 4-10% av den svenska befolkningen lider av laktosintolerans. Andelen laktosintoleranta hos invandrare är avsevärt mycket högre. Vi har fått in berättelser från ett antal användare för vilka Helt Ärligt äggvitepulver fungerar bättre för magen.

Vi kan dessvärre inte garantera at Helt Ärligt Äggvitepulver går fritt från mjölkprotein. I den miljö där pulvret packas finns risk för en minimal oavsedd inblandning av mjölkprotein vilket kan vara ett allvarligt problem för mjölkallergiker.

Varför har ni sukralos och acesulfam K i produkten?

Vi vill ha mycket protein i produkten samtidigt som vi vill ha en god smak av choklad och vanilj. För att uppnå detta krävs sötma som framhäver smakämnena och då har vi valt att använda sukralos och acesulfam K som båda har en mycket hög sötma.

Dessa två sötningsmedel samverkar så att smaken mer liknar vanlig sötma. Det blir en bättre smak än om man använder dem var för sig. Kombinationen upplevs ge en mer naturligt ”sockersötma”.

När skall man ta Helt Ärligt om man tränar?

Ny forskning visar att vid hård träning uppnås bäst resultat med ett jämnt intag av protein över dagen. Med Helt Ärligt kan du förstärka alla dina måltider, på så vis kan du uppnå tillräckliga nivåer av protein i form av aminosyror i blodet, som hjälper dig att maximera effekten av din träning.

Efter träning brukar man rekommendera att man skall få i sig extra protein så snabbt som möjligt, inom ca 30 minuter rekommenderas.

Räcker det inte med vanlig mat?

Jo det gör det, även om man tränar riktigt hårt, dock förutsatt att man sköter sin kost minutiöst. De flesta har dock inte möjlighet att göra detta, exempelvis få i sig ett mål mat med en hög andel protein inom en halvtimme efter träning. För att stimulera muskel-tillväxten efter hård träning rekommenderas ett intag 0.25-0.3 gram protein per kg kroppsvikt.

Helt Ärligt Äggpulver är ett praktiskt komplement till vanlig mat.