Äggens hållbarhet ses på olika sätt i olika länder. I Europeiska unionen (EU) har det beslutats att ägg är "bäst före" 28 dagar från värpdag. Men visste du att du kan undersöka äggets färskhet på olika sätt? Låt oss berätta hur nedan.
Om du knäcker ett ägg kan ett färskt ägg kännas igen av det faktum att det har en lång och böjd äggula - och att den vitan är uppdelad i två lager, ett tjockt lager nära äggulan och ett tunt som ligger längst bort.
Om äggulan är platt och lätt går sönder eller om vitan rinner ut mycket kan det finnas två skäl: Antingen läggs ägget av en äldre höna - ägg som läggs av äldre höns är inte lika elastiska som ägg som läggs av yngre höns - eller är ägget snart gammalt.
Om du är osäker på om ditt ägg är fräskt kan du prova det klassiska flyttestet. Fyll ett glas eller en skål med vatten och lägg i det okokta ägget.
Om ägget sjunker till botten är det färskt. Om ägget flyter på vattenytan håller det på att bli gammalt.
Äggens hållbarhet ses olika i olika länder. I Europeiska unionen (EU) har det beslutats att ägg är "bäst före" 28 dagar efter dagen de läggs i ladan. Många länder utanför EU arbetar med upp till fyra månaders hållbarhet på ägg. I Hong Kong har det till exempel beslutats att ägg har en hållbarhetstid på 120 dagar.
På våra äggförpackningar står det alltid bäst före datum. Därför rekommenderar vi att du förvarar dina ägg i äggförpackningen i kylskåpet - så att du alltid vet vilket datum äggen har.
Om du har kokat för många ägg till frukosten kan du enkelt förvara dem i kylen. Se bara till att äggskalet är intakt.
Om äggskalet är knäckt kan bakterier från andra livsmedel tränga in i ägget så att det inte håller så länge. Förvara vid behov äggen i en tätt tillsluten burk.