: 60 min.

Ägg benedict paj

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda majsmjöl, majsstärkelse, fiberhusk och salt. Finfördela smöret i mjölblandningen. Tillsätt ägg och vatten och arbeta till en smidig deg. Låt degen vila i kylskåp ca 15 minuter. Kavla eller tryck ut degen i en pajform ca: 20–24 cm i diameter. Förgrädda ca 5 -7 minuter i ugnen. Lägg ett lager skinka i botten (spara hälften). Lägg på salladslök och strö på ost (spara hälften av osten). Lägg på ett lager skinka till och strö på skivad sparris och sedan ost. Knäck ägg i en bunke och tillsätt grädde, salt och peppar. Häll över äggstanningen i pajen. Dekorera pajen med resten av sparrisen. Sätt in i ugnen i ca: 20-25 min. Gör Hollandaisesåsen genom att smälta smör i en kastrull på svag värme. Vispa ihop äggulor och vatten i en liten kastrull. Ställ den i en större kastrull med sjudande vatten. Vispa kraftigt tills såsen tjocknar. Ta bort kastrullen från vattenbadet och vispa i smöret, lite i taget. Smaksätt med citron och salt. Servera pajen med hollandaisesås och lite gräslök och citron.

4 Personer

  • {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}

{{ ingredientGroup.GroupName }}

  • {{ calculatedAmount }} {{ ingredient.Unit }} {{ formattedIngredientPreText }} {{ formattedIngredientText }} {{ ingredient.PostText }}
: Lunch Kvällsmat Mellanmål Brunch
: