: 25 min.

Plättar med saffranscréme och granatäpple

Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem. Skala bananen, mosa med en gaffel och blanda ner den i bunken med ägg tillsammans med vaniljpulver. Hetta upp en plättlagg med smör på medelvärme. Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida. Blanda ihop grädde, saffran och socker i en skål. Lägg plättar och saffranscréme på en tallrik och toppa med granatäpplekärnor, hackade valnötter och riven choklad.

2 Personer

    Plättar

    • 2 stk. ägg
    • 1 stk. banan
    • 1 nypa vaniljpulver
    • 1 msk smör

    Saffranscréme

    • 1 dl grädde
    • 1 nypa saffran
    • 1 tsk socker

    Topping

    • 0.5 stk. granatäpple
    • 0.5 dl hackade valnötter
    • 2 msk riven choklad
    • vaniljglass
    : Brunch Bakverk Kaka Mellanmål Frukost Sötsaker
    :