Legymsallad
Grönt och sunt, Enkel vardagsmat, Förrätter, Lunch, Mellanmål, Portioner: 2, Svårighetsgrad: 2
Så här gör du
Hacka äggen och lägg i en skål. Spara lite ägg till topping. Blanda ner majonnäs, senap, dill, ättiksgurka, purjolök och ärtor. Hacka äpplet och skär sockerärtor i mindre bitar. Skala och finhacka morötterna och blanda ner. Lägg sallad i botten på skålar. Fördela legymsalladen ovan och toppa med sockerärtor, äpple, morotsstrimlor, lite hackat ägg och dillkvistar.

Ingredienser
4 hårdkokta ägg
1/2 dl majonnäs
1/2 msk senap
1/2 msk hackad dill
2 msk hackad ättiksgurka
1/2 dl hackad purjolök
1 dl frysta ärtor
1/2 rött äpple
100 g sockerärtor
2 morötter
Tillbehör:
30 g blandad sallad
50 g strimlade sockerärtor
1/2 skivat äpple
några hyvlade morotsstrimlor
några dillkvistar