Lax- och skaldjurspaj med ägghack
Enkel vardagsmat, Lunch, Huvudrätter, Mellanmål, Portioner: 4, Svårighetsgrad: 2
Så här gör du
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop smör, mjöl och salt och tryck ut i en pajform med avtagbar kant. Sätt in i frysen i 30 minuter. Grädda sedan i ugnen i 12-15 min. Låt svalna. Skala och hacka ägg. Lägg i en skål och blanda ner majonnäs, salt, svartpeppar och dill. Fördela sallad i pajskalet och lägg på ägghacket. Häll av räkorna och lägg i högar på pajen. Lägg på laxskivorna. Strimla sockerärtor och gröp ur granatäpplekärnor. Lägg lite snyggt på pajen och toppa med skivad citron och dillvippor.

Ingredienser
Pajdeg:
100 g smör
3 dl dinkelsikt
en nypa salt
Fyllning:
3 kokta ägg
1/2 dl majonnäs
salt
svartpeppar
1 msk hackad färsk dill
1 kruka krispsallad
125 g lyxräkor i lag
100 g skivad rimmad lax
75 g färska sockerärtor
1/2 granatäpple
Dekoration:
1/2 citron
dillvippor