PROTEINBARS

Helt Ärligt proteinbars

Helt Ärligt Proteinbars är baserade på svenska ägg finns i smakerna, hallon, salt kola och jordgubb/lime. Ägg är naturligt rika på protein som dessutom håller hög kvalitet. Våra bars är boostade med ca 30% protein, perfekt för dig som vill fylla på inför eller efter träning. 

PROTEINBAR JORDGUBB/LIME 55G
PROTEINBAR JORDGUBB/LIME 55G
PROTEINBAR HALLON 55G
PROTEINBAR HALLON 55G
PROTEINBAR SALT KOLA 55G
PROTEINBAR SALT KOLA 55G

Hur mycket protein behöver man totalt per dag?

Det finns en stor variation beroende på om man är man eller kvinna, är stor eller liten, har mycket muskler eller inte, om man är en aktiv person som tränare hårt eller har ett fysiskt krävande arbete, etc.

Om man är man och tränar eller arbetar hårt, kan man ha ett behov av 150 gram per dag. En inaktiv äldre kvinna behöver endast ca 60 gram per dag.

När skall man äta Helt Ärligt Proteinbars om man tränar?

Ny forskning visar att vid hård träning uppnås bäst resultat med ett jämnt intag av protein över dagen. Protein behövs vid varje måltid och inte enbart direkt efter träning.

Med Helt Ärligt Proteinsbars kan man förstärka sin frukost, sina mellanmål eller andra måltider för att uppnå tillräckliga nivåer av protein i form av aminosyror i blodet för att maximalt optimera effekten av sin träning. Efter träning brukar man rekommendera att man skall få i sig extra protein så snabbt som möjligt, helst inom ca 30 minuter.

Varför en Proteinbar där proteinet huvudsakligen kommer från ägg?

Våra proteinbars är de enda på marknaden som är baserade på ägg! Vi älskar ju äggen för dess fantastiska innehåll. Ägget är både nyttigt och klimateffektivt därför kan vi äta ägg med gott samvete. Ägget är naturligt rika på protein som dessutom håller hög kvalitet. Vilket innebär att ägget innehåller rikligt med naturligt BCAA och andra essentiella aminosyror.

För dig som tränar kan BCAA hjälpa din muskelåterhämtning och din tillväxt att förbättras. Dessutom finns inget tillsatt socker i våra proteinbars.

Varför behöver man extra protein i samband med träning?

Såhär säger Livsmedelsverkets: Fysisk aktivitet gör att man får mer muskler, vilket ökar proteinomsättningen i musklerna. Mycket hård träning, särskilt uthållighetsidrott, leder även till att nedbrytningen av muskler ökar och att musklerna på grund av detta behöver “repareras”. Därför är det viktigt att få i sig protein när man tränar. Men det allra viktigaste är att få i sig tillräckligt med energi, alltså kalorier.

Ett stort antal studier visar att de som tränar hårt och äter extra mycket protein ökar mer i muskelmassa än de som äter mindre protein.

Varför innehåller Helt Ärligt Proteinbars även fett?

Protein är viktigt i samband med träning, men allra viktigast är att få i sig tillräckligt med energi, alltså kalorier. Ett otillräckligt energiintag medför en rad negativa effekter bland annat att muskelmassa bryts ned.

Fett innehåller mer än dubbelt så mycket energi som protein eller kolhydrater.

Räcker det inte med vanlig mat?

Jo det gör det, även om man tränar riktigt hårt, detta dock förutsatt att man sköter sin kost minutiöst. De flesta har dock inte möjlighet att göra detta, exempelvis få i sig ett mål mat med hög andel protein inom en halvtimme efter träning.

Helt Ärligt Proteinbars är ett praktiskt komplement till vanlig mat.