Spenat- och grönkålssoppa med pocherat ägg

Jul, Enkel vardagsmat, Lunch, Huvudrätter, Mellanmål, Portioner: 2, Svårighetsgrad: 2


Så här gör du

Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök. Tillsätt grönkål, spenat, buljongtärning, salt, peppar, muskot och vatten. Låt koka ihop i ca 15 minuter. Mixa soppan slät och häll tillbaka den i kastrullen. Tillsätt grädde och späd med mer vatten om det behövs. Smaka av med salt och peppar. Fördela soppan i skålar och toppa med ett pocherat ägg.

Ingredienser

1/2 gul lök

1 liten vitlöksklyfta

100 g färsk grönkål

50 g bladspenat

1 buljongtärning (grönsak eller kyckling)

salt

svartpeppar

lite riven färsk muskotnöt

4 dl vatten

1/2 dl grädde

1 pocherat ägg

Vi använder cookies för att sajten ska fungera så bra som möjligt. Cookies ger oss också information om hur du använder sajten, så att vi hela tiden kan förbättra upplevelsen för dig. Du kan läsa mer om cookies och hur vi använder dem här. Du accepterar våra cookies, när du klickar på OK.