Sallad med ägg, skaldjur och örter

Grönt och sunt, Enkel vardagsmat, Förrätter, Lunch, Huvudrätter, Portioner: 4, Svårighetsgrad: 2


Så här gör du

Skala och hacka äggen. Blanda ihop äggen med örter, äpple och gurka. Dela purjolöken i 3- 4fdelar och lägg dessa på 4 tallrikar. Fördela äggblandningen, räkor och musslor ovanpå. Lägg en halv citron vid varje. Blanda alla ingredienser till aiolin och servera den till salladen.

Ingredienser

8 hårdkokta ägg

1 dl blandede hackade örter

1 rött äpple i tärningar

10 cm gurka i tärningar

2 kokta purjolökar

250 g store skalade räkor

24 kokta musslor

2 citroner

Aioli:

1 ½ dl creme fraiche 18 %

1-2 klyftor pressad vitlök

salt

vitpeppar

0,2 g saffran (eller 1 nypa cayennepeppar)

1 dl majonnäs

Vi använder cookies för att sajten ska fungera så bra som möjligt. Cookies ger oss också information om hur du använder sajten, så att vi hela tiden kan förbättra upplevelsen för dig. Du kan läsa mer om cookies och hur vi använder dem här. Du accepterar våra cookies, när du klickar på OK.