Plättspett

Jul, Påsk, Enkel vardagsmat, Förrätter, Mellanmål, Barnrätter, Desserter, Portioner: 4, Svårighetsgrad: 2


Så här gör du

Vispa äggvitorna fast i en skål. Vänd ner kokosmjöl, mjölk, bakpulver, salt, ägg, och vaniljpulver. Vispa ihop till en jämn smet. Hetta upp en stekpanna med smör och klicka ut med matsked små plättar. Stek tills de har fått gyllenbrun färg på båda sidorna. Skiva banan och jordgubbar. Skala och skär mango i bitar. Trä upp frukt och plättar på spett och lägg på ett serveringsfat. Gör chokladsåsen genom att bryta ner choklad i en kastrull och tillsätta smör, grädde och honung. Låt allt smälta och bli en jämn chokladsås. Ringla såsen över på spetten innan servering.

Ingredienser

2 äggvitor

2 msk kokosmjöl

2 msk mjölk

1/2 tsk bakpulver

1 krm salt

1 ägg

1 tsk vaniljpulver

1 tsk smör

Tillbehör:

1 banan

250 g färska jordgubbar

1 mango

Chokladsås:

100 g mörk choklad

25 g smör

1/2 dl grädde

1 msk honung

Vi använder cookies för att sajten ska fungera så bra som möjligt. Cookies ger oss också information om hur du använder sajten, så att vi hela tiden kan förbättra upplevelsen för dig. Du kan läsa mer om cookies och hur vi använder dem här. Du accepterar våra cookies, när du klickar på OK.