Plättar med saffranscréme och granatäpple

Jul, Enkel vardagsmat, Desserter, Portioner: 2, Svårighetsgrad: 2


Så här gör du

Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem. Skala bananen, mosa med en gaffel och blanda ner den i bunken med ägg tillsammans med vaniljpulver. Hetta upp en plättlagg med smör på medelvärme. Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida. Blanda ihop grädde, saffran och socker i en skål. Lägg plättar och saffranscréme på en tallrik och toppa med granatäpplekärnor, hackade valnötter och riven choklad.

Ingredienser

2 ägg

1 banan

en nypa vaniljpulver

1 msk smör

Saffranscréme:

1 dl vispad grädde

en nypa saffran

1 tsk socker

Topping:

1/2 granatäpple

1/2 dl hackade valnötter (gärna lite rostade)

2 msk riven mörk choklad 70%

Vi använder cookies för att sajten ska fungera så bra som möjligt. Cookies ger oss också information om hur du använder sajten, så att vi hela tiden kan förbättra upplevelsen för dig. Du kan läsa mer om cookies och hur vi använder dem här. Du accepterar våra cookies, när du klickar på OK.