Nötmaränger med chokladkräm

Jul, Kakor och tårtor, Portioner: , Svårighetsgrad: 3


Så här gör du

Sätt ugnen på 145°. Vispa äggvitorna hårt. Tillsätt socker och vispa igen i ca 4 minuter. Spritsa ut marängsmeten som fågelbon på ett bakplåtspapper. Baka marängerna i ca 30 minuter. Låt marängerna svalna. Rör ihop ingredienserna till chokladkrämen (smör, florsocker, hasselnötter och ev smaksättning) och fyll fågelbona.

Ingredienser

6 äggvitor

300 g socker

150 g smör

75 g florsocker

100 g hackade hasselnötter

Kan smaksättas med tex kaffe, saft, skal från en apelsin eller cognac

Vi använder cookies för att sajten ska fungera så bra som möjligt. Cookies ger oss också information om hur du använder sajten, så att vi hela tiden kan förbättra upplevelsen för dig. Du kan läsa mer om cookies och hur vi använder dem här. Du accepterar våra cookies, när du klickar på OK.