Legymsallad

Grönt och sunt, Enkel vardagsmat, Förrätter, Lunch, Mellanmål, Portioner: 2, Svårighetsgrad: 2


Så här gör du

Hacka äggen och lägg i en skål. Spara lite ägg till topping. Blanda ner majonnäs, senap, dill, ättiksgurka, purjolök och ärtor. Hacka äpplet och skär sockerärtor i mindre bitar. Skala och finhacka morötterna och blanda ner. Lägg sallad i botten på skålar. Fördela legymsalladen ovan och toppa med sockerärtor, äpple, morotsstrimlor, lite hackat ägg och dillkvistar.

Ingredienser

4 hårdkokta ägg

1/2 dl majonnäs

1/2 msk senap

1/2 msk hackad dill

2 msk hackad ättiksgurka

1/2 dl hackad purjolök

1 dl frysta ärtor

1/2 rött äpple

100 g sockerärtor

2 morötter

Tillbehör:

30 g blandad sallad

50 g strimlade sockerärtor

1/2 skivat äpple

några hyvlade morotsstrimlor

några dillkvistar

Vi använder cookies för att sajten ska fungera så bra som möjligt. Cookies ger oss också information om hur du använder sajten, så att vi hela tiden kan förbättra upplevelsen för dig. Du kan läsa mer om cookies och hur vi använder dem här. Du accepterar våra cookies, när du klickar på OK.