Lax- och skaldjurspaj med ägghack

Enkel vardagsmat, Lunch, Huvudrätter, Mellanmål, Portioner: 4, Svårighetsgrad: 2


Så här gör du

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop smör, mjöl och salt och tryck ut i en pajform med avtagbar kant. Sätt in i frysen i 30 minuter. Grädda sedan i ugnen i 12-15 min. Låt svalna. Skala och hacka ägg. Lägg i en skål och blanda ner majonnäs, salt, svartpeppar och dill. Fördela sallad i pajskalet och lägg på ägghacket. Häll av räkorna och lägg i högar på pajen. Lägg på laxskivorna. Strimla sockerärtor och gröp ur granatäpplekärnor. Lägg lite snyggt på pajen och toppa med skivad citron och dillvippor.

Ingredienser

Pajdeg:

100 g smör

3 dl dinkelsikt

en nypa salt

Fyllning:

3 kokta ägg

1/2 dl majonnäs

salt

svartpeppar

1 msk hackad färsk dill

1 kruka krispsallad

125 g lyxräkor i lag

100 g skivad rimmad lax

75 g färska sockerärtor

1/2 granatäpple

Dekoration:

1/2 citron

dillvippor

Vi använder cookies för att sajten ska fungera så bra som möjligt. Cookies ger oss också information om hur du använder sajten, så att vi hela tiden kan förbättra upplevelsen för dig. Du kan läsa mer om cookies och hur vi använder dem här. Du accepterar våra cookies, när du klickar på OK.