Italienska ägg i tomatsås

Grönt och sunt, Lunch, Huvudrätter, Portioner: 2, Svårighetsgrad: 3


Så här gör du

Tina tomaterna. Dela zucchinin i mindre bitar, skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp en liten stekpanna med olja och bryn lök, vitlök och zucchini. Häll på krossade tomater och honung och lägg i alla kryddor och örter. Låt småputtra10 minuter på svag värme. Knäck i ägg. Sätt in i ugnen i 200 grader i 15 minuter. Strö på salt på äggen och toppa med soltorkade tomater och persilja eller basilika.

Ingredienser

1 dl frysta soltorkade tomater

1/2 röd lök

1 lite vitlöksklyfta

1 tsk olivolja

1/2 zucchini

200 krossade tomater

1 tsk flytande honung

1 tsk torkade italienska kryddor

2 msk hackad färsk basilika

salt

svartpeppar

4 ägg

lite färsk persilja eller basilika

Vi använder cookies för att sajten ska fungera så bra som möjligt. Cookies ger oss också information om hur du använder sajten, så att vi hela tiden kan förbättra upplevelsen för dig. Du kan läsa mer om cookies och hur vi använder dem här. Du accepterar våra cookies, när du klickar på OK.