Grön omelettwrap

Jul, Påsk, Enkel vardagsmat, Förrätter, Lunch, Huvudrätter, Mellanmål, Portioner: 4, Svårighetsgrad: 2


Så här gör du

Börja med att göra wraps genom att knäcka äggen i en skål och blanda runt med salt och peppar. Mixa ärtorna i en matberedare till en slät puré och blanda ner i äggsmeten tillsammans med dill. Riv skalet av en ½ citron och pressa ner citronsaften i äggblandningen. Hetta upp en stekpanna med smör och häll i smeten. Grädda till fyra tunna wraps och lägg på en tallrik. Låt svalna. Blanda pepparrotsost och philadelphiaost i en skål tillsammans med purjolök, salt och svartpeppar. Lägg salladsblad och en klick röra på wrapsen. Fördela lax, strimlade sockerärtor, dill och citronskivor ovanpå röran. Rulla ihop och linda in i smörgåspapper eller lägg i en fin kartong.

Ingredienser

Wrap:

8 ägg

Salt

Svartpeppar

2 dl frysta gröna ärtor

1 dl finhackad dill

1/2 citron

1 msk smör

Pepparrotscréme:

125 g pepparrotsost (Cantadou)

100 g Philadelphiaost,

5 cm finhackad purjolök

Salt

Svartpeppar

Fyllning:

4 salladsblad

150 g kallrökt lax

100 g strimlade sockerärtor

Dillkvistar

4 citronklyftor

Vi använder cookies för att sajten ska fungera så bra som möjligt. Cookies ger oss också information om hur du använder sajten, så att vi hela tiden kan förbättra upplevelsen för dig. Du kan läsa mer om cookies och hur vi använder dem här. Du accepterar våra cookies, när du klickar på OK.