Chokladmousse

Desserter, Portioner: 3, Svårighetsgrad: 3


Så här gör du

Dela chokladen i mindre bitar och smält den i en skål över vattenbad. Ta bort skålen och vispa i kaffe och äggulor i den smälta chokladen. Låt det svalna. Vispa grädden hårt i en annan skål och vänd den försiktigt ner i chokladsmeten. Häll upp moussen i portionsglas och låt stå kallt i 4-6 timmar. Skålla och skala mandlarna, skär de i tunna strimlor. Rosta de gyllenbruna med lite smör i stekpannan. Dekorera med mandlarna vid servering. Serveres med lidt friske bær.

Ingredienser

200 g mörk choklad

1 dl starkt kalt kaffe

2 äggulor

1/2 liter vispgrädde

25 g mandlar

10 g smör

Vi använder cookies för att sajten ska fungera så bra som möjligt. Cookies ger oss också information om hur du använder sajten, så att vi hela tiden kan förbättra upplevelsen för dig. Du kan läsa mer om cookies och hur vi använder dem här. Du accepterar våra cookies, när du klickar på OK.