Arabiska ägg i tomatsås

Jul, Påsk, Grönt och sunt, Enkel vardagsmat, Förrätter, Lunch, Huvudrätter, Mellanmål, Portioner: 2, Svårighetsgrad: 2


Så här gör du

Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp en liten stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, zucchini. Häll på tomater och lägg i alla kryddor. Låt småputtra 10 minuter på svag värme. Knäck i ägg och lägg på ett lock om du har. Strö på salt på äggen och låt stelna. Rör ner äggvitan lite med en gaffel. Strö på hackad persilja och lägg rödlöksringar som dekoration.

Ingredienser

1/2 röd lök

1 liten vitlöksklyfta

1 tsk olivolja

1/2 zucchini

200 g krossade tomater

1 tsk flytande honung

1/2 tsk malen spiskummin

1/2 tsk malen paprika

1/2 tsk malen kanel

Salt

Svartpeppar

2 ägg

2 msk hackad färsk persilja

lite rödlök som dekoration

Vi använder cookies för att sajten ska fungera så bra som möjligt. Cookies ger oss också information om hur du använder sajten, så att vi hela tiden kan förbättra upplevelsen för dig. Du kan läsa mer om cookies och hur vi använder dem här. Du accepterar våra cookies, när du klickar på OK.