Äggsnittar med skinka och tomatcréme

Jul, Enkel vardagsmat, Portioner: 4, Svårighetsgrad: 2


Så här gör du

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform, ca 20 x 30 cm och häll ner smeten. Grädda i ugnen i ca 8 -10 minuter. Ta ut formen och låt svalna. Gör under tiden tomatcrémen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål. Fördela crémen på äggkakan och rulla ihop. Skär i 1 ½ cm tjocka skivor och lägg upp på ett serveringsfat. Toppa med lufttorkad skinka, rucolasallad och en bit tomat.

Ingredienser

4 ägg

1/2 dl grädde

salt

vitpeppar

Tomatcremé:

1 paket färskost

5 soltorkade tomater i olja

1 msk hackad färsk basilika

salt

svartpeppar

Topping:

12 skivor lufttorkad skinka

4 cocktailtomater

lite rucolasallad

Vi använder cookies för att sajten ska fungera så bra som möjligt. Cookies ger oss också information om hur du använder sajten, så att vi hela tiden kan förbättra upplevelsen för dig. Du kan läsa mer om cookies och hur vi använder dem här. Du accepterar våra cookies, när du klickar på OK.