Äggmuffins med bacon och gorgonzola

Enkel vardagsmat, Lunch, Huvudrätter, Mellanmål, Portioner: 4, Svårighetsgrad: 2


Så här gör du

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop ägg, riven ost och grädde med lite salt och peppar. Fördela smeten i stabila muffinsformar. Strimla bacon och bryn i några minuter i smör. Fördela bacon i muffinsarna (spara lite till topping) och lägg ner en bit gorgonzola i varje muffins. Grädda i ca 20 minuter och toppa med persilja och torkade bär.

Ingredienser

5 ägg

1 dl riven ost

1/2 dl grädde

salt

vitpeppar

1 paket bacon

1 tsk smör

100 g gorgonzolaost

1 msk hackad bladpersilja

1/2 dl bladade torkade bär (tex goji, mullbär, tranbär, physalis)

Vi använder cookies för att sajten ska fungera så bra som möjligt. Cookies ger oss också information om hur du använder sajten, så att vi hela tiden kan förbättra upplevelsen för dig. Du kan läsa mer om cookies och hur vi använder dem här. Du accepterar våra cookies, när du klickar på OK.