Om Kronägg

Kronägg AB ingår i Danaeg koncernen, som ägs av svenska och danska äggproducenter till 70%, övriga 30% ägs av DLG Koncernen. Koncernen har sin huvudverksamhet i Sverige och Danmark och omsätter ca 1,362 miljard SEK per år (2012).

Kronägg såg dagens ljus redan på 1932 och är fortfarande ett av de ledande företagen inom äggsektorn i landet. Välkänd bland konsumenter för de nyttiga, goda och kvalitetssäkrade svenska äggen.

I sortimentet återfinns skalägg av alla de varianter, storlekar och produktionsformer. Vi har även specialägg som tagits fram med berikat foder, exempelvis GuldGula, som Kronägg var först med i Sverige. En färdig Omelettsmet kom ut i butikshyllorna under år 2008. Även den var vi först med.

Samtliga ägg passerar Kronägg i Perstorp, en anläggning som moderniserats kraftigt under de senaste åren. Förutom en modern sorteringsutrustning har vi investerat i en världsunik linje där äggen packas av en robot. Allt för att hålla både kvaliteten och effektiviteten på högsta nivå. Packeriet är sedan flera år BRC-certifierat. För att ytterligare förbättra den hygieniska standarden har Kronägg, som första verksamhet i Sverige, övergått från insamling av ägg på pappbrickor - till ett tvättbart retursystem av plast. Kronägg har sedan september 2011 integrerat en automatisk tvättprocess på packeriet i Perstorp för hygienbehandling av samtliga ägg. 

Kronägg erbjuder även ett brett sortiment av äggprodukter för storhushålls-, och cateringmarknaden, vilka tillverkas av produktfabriker inom koncernen.

En utvecklingsgrupp inom koncernen arbetar kontinuerligt med att ta fram nya innovativa produkter för morgondagen.

Våra 3 nyckelord - utveckling, innovation och effektivitet - är en röd tråd och genomsyrar hela verksamheten.

Vårt företag har Trippel-A, den högsta kreditratingen i Soliditets värderingssystem, som baseras på cirka 2 400 beslutsregler. Denna uppgift är dagsfärsk, informationen uppdateras dagligen via Soliditets databas.

Här kan ni se vår Certification ISO 22000 2005 och Kronägg certification FSSC certifering.